Salı, Mayıs 12, 2015

MUTFAĞA GİRİNCE YAPILMASI GEREKENLER 1

HERKESE MERHABALARR♡♡ Giiiinaydiiin. Pazartesiyi de sendromunu da sağ salim atlattık umarımmm. Cumanin göz açıp kapayıncaya kadar geleceği çok çok cok giiizel bir hafta olsun hepimiz için. Bol bol gülümseyin her ne olursa olsun. Şükür edin bol bol. Elinizdekilerin her daim değerini bilin ve böylece kendimizi çok daha huzurlu hissederizz.♥ Sizi yazısız bıraktığım günlerin acısını çıkarma derdindeyim hihihihi :)) Daha önce instagramda da paylaşmıştım. Tarifi istendi bir kaç kez ilgi gören bir kek oldu instragram ve ailem tarafindan. O yüzden yapmak isteyenler olabilir diye buraya da yazayim istedim Yapılışı kolay sadece birazcık emek ve zaman isteyen tadına doyamayacağınız bittikçe yapmak istediğiniz bir tarif.

♥Malzemeler;

1 yumurta
1 su bardağından bir parmak az şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


♥Hazırlanışı;

 1 yumurtayı çırpıyoruz iyice beyaz köpük köpük olana kadar. Sonra 1 su bardağından 1 parmak az şeker ilave edip biraz daha çırpıyoruz. Sonra sıvı yağ ile sütü vanilyayı ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz. En son kabartma tozuyla unu ekleyip çok çırpmıyoruz yoksa iyi kabarmayabilir, karışsa yeter. 180 derece de pişiriyoruz. Tarifte 9 kek diyor ama benim kalıplarından 12 tane çıkıyor. Ben piştikten sonra yuvarlak şeklinde kesip içine sarelle koyuyorum. Sonra o yuvarlağı kapatıp belli olmasın diye üstüne biraz buzlukta bekletilmiş krem şanti sıkıyorum. Buu kadarr.
Affiyet bal şeker olsunn♥ Olur da yaparsanız imkan olursa fotoğrafını benle bir şekilde paylasırsanız çok mutlu olurum instagram(birtutamben) dan veya email(birtutamben@gmail.com) ile. Yapmicaksaniz bu tarz seyler yapmaya ilginiz yoksa ben yapmam ama çok harika yerim diyorsanız ama sırf ben yazdım diye okuduysaniz size de ayrı çok teşekkür ederimmm♥♥ Bol gülücüklerle :))

                                           




Posted via Blogaway

6 yorum:

  1. ellerinize sağlık:)kesinlikle ilk fırsatta deneyeceğim:))umarım sizin kadar başarılı olabilirim:) ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimmm. Umarım çok lezzetli olurr :))

      Sil
  2. Cok nefis gozukuyor :) afiyet olsun canim.Takipteyim bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coook teşekkür ederiimm. Tabikii incelemek isteriim :))

      Sil
  3. MERHABA TATLIM BLOĞUNU TAkIBE ALDIM BENDE BLOĞUMA BE kLERİM GFC DEN TAkIBE ALIRSAN ÇOOOk MUTLU OLURUM SEVGİLER:)

    YanıtlaSil

 

Blog Template by BloggerCandy.com